Lomalle Turkuun

Turku on yksi Suomen suurimmista kaupungeista sekä Suomen entinen pääkaupunki. Se on myös Varsinais-Suomen maakunnan keskus. Kulttuurikaupunkina tunnettu Turku sijaitsee Aurajoen rannalla aivan Saaristomeren tuntumassa. Maantieteellinen sijainti luo kaupungille pitkät historialliset juuret. Voidaan sanoa, että Ruotsin vallan aikana Turku oli Suomen keskus mutta vuoden 1827 Turun palo yhdessä Suomen siirtyessä Venäjän valtakunnan autonomiseksi osaksi heikensivät sen asemaa. Vaikka Turku menettikin pääkaupunkiasemansa, on se silti edelleen vilkas kauppa- ja matkailukaupunki.

Turku onkin oivallinen lomakohde. Kierroksen Turussa voi aloittaa esimerkiksi Turun linnasta tai ehdottomasti näkemisen arvoisesta Tuomiokirkosta. Turun vanhat ja arvokkaat rakennukset ovat arkkitehtuurisesti erittäin kiinnostavia. Turun rakennukset ja vanhat kaupunginosat ovat merkittäviä rakennuksia niin arkkitehtuurinsa kuin historiansa kannalta.

Tuurku

Jos Turussa aikoo viettää useammankin päivän kesällä, voi tutustua kuvankauniiseen Turun saaristoon. Luonnonkauneus viehättää varmasti jokaista ja saaristosta löytää ennennäkemätöntä rauhaa. Yksi hieno kokemus on esimerkiksi Aavameren kokeminen kajakista käsin. Airisto lienee kuitenkin Turun saariston tunnetuin paikka. Sieltä löytyy niin yöpymistä kuin esimerkiksi hemmotteluhoitoja tarjoava kylpylä.

Turku on tunnettu lukuisista tapahtumistaan. Niistä tunnetuin lienee joka kesä järjestettävä Ruisrock, joka kerää musiikin ystäviä ympäri maailman. Ruisrock onkin tunnettu kansainvälisistä artisteistaan ja kattavasta useamman päivän musiikkitarjonnasta, josta löytyy kaikkea aina kevyesti raskaaseen musiikkiin. Joulun alla Turku puolestaan täyttyy lumoavasta tunnelmasta. Kaupungissa järjestetään Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat useina viikonloppuina ennen joulua. Turku on siis loistava matkailukohde ympäri vuoden.

Turku tarjoaa lukuisia elämyksiä perheen pienimmille

Perheen pienimpiä hemmotellaan aivan Turun kupeessa, Naantalissa, sijaitsevassa Muumimaailmassa. Muumimaailmasta lapset löytävät kaikki tutut Muumihahmot, jotka tervehtivät vierailijoita iloisesti. Muumimaailmaan lähdettäessä kannattaa varata koko päivä, sillä paikka on hyvin kattava ja siellä vierähtää helposti tovi jos toinenkin. Lapsia hellitään myös esimerkiksi seikkailupuisto Väskillä, kiipeilypuisto FlowParkilla, vesipuisto JukuParkilla, Koiramäen lasten bussikierroksella sekä monella museolla, joissa koko perhe viihtyy. Seikkailupuisto Kupittaalla on loistava valinta silloin, jos lomabudjetti on tiukempi. Kyseinen seikkailupuisto on nimittäin ilmainen.

Opastettu kierros kertoo enemmän kaupungista

Turussa on mahdollista käydä lukuisilla eri retkillä tai kierroksilla. Turku Sightseeing ja Koiramäen lasten bussikierros ovat olleet suosituimpia bussikierroksia, jotka avaavat Turkua matkailijoille. Jokke Jokijuna ajaa kesäisin ympäri Turun kaupunkia. Avomallisen junan kyydissä onkin mukava tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin. Perheen lapset viihtyvät mukavassa junassa tuulen tuivertaessa kasvoille. Turunmaan taidekierros taas tekee kaikenlaisen taiteen aina maalauksista muotoiluun tutuksi. Ei Turkua turhaan sanota Suomen kulttuuripääkaupungiksi ja vuonna 2011 Turku toimi jopa Euroopan kulttuuripääkaupunkina yhdessä Viron pääkaupungin Tallinnan kanssa.

Lukuisiin museoihin ja arkkitehtuurisesti ja historiallisesti merkittäviin rakennuksiin pystyy hyvin tutustumaan itsenäisestikin. Turussa monet nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä keskustasta. Hyvä keino liikkua on käyttää julkista liikennettä. Bussit liikennöivät kaupungissa suhteellisen tiheään ja niillä pääsee liikkumaan kaupungin laidalta toiselle.

Turun linnassa järjestetään suosittuja ”Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia” -kierroksia. Kierroksen tarkoista järjestämisajankohdista voi lukea tarkemmin Turun kaupungin tapahtumakalenterista.